10 jaar rente

Wilt u de actuele 10 jaarsrente weten?
De rentestand is laag en dus is het gunstig om de rente voor 10 jaar vast te leggen. Zodoende kunt u langdurig profiteren van een gunstige rente stand. Na 10 jaar kunt u dan weer aanbieders van hypotheek lening verstrekkers vergelijken. Middels een vergelijk van de rentestand voor een looptijd van tien jaar kunt u eveneens de meeste gunstige aanbieder uitkiezen zodat u altijd ervan verzekerd bent dat u op het moment van het afsluiten van een hypotheek voor 10 jaar de allerlaagste rente betaalt. Omdat u de hypotheek rente voor 10 jaar vastlegt bent u:

  • voor 10 jaar klaar met uw hypotheek;
  • u heeft de laagste rente stand voor die 10 jaar;
  • u weet precies hoeveel u per maand aan onkosten kwijt bent.

Vergelijk de verschillende hypotheek aanbieders voor 10 jaar online zodat u kunt profiteren van een gunstige rente stand.

Starter: een woning kopen

U bent een starter op de woning markt en dus kijkt u om zich heen waar u het beste kunt gaan wonen. Omdat u net komt kijken op de woning markt weet u nog niet precies waar u allemaal mee rekening moet houden. Denk bijvoorbeeld aan de volgende elementen:

  • voor het financieren van uw woning heeft u een hypotheek nodig;
  • een hypotheek sluit u af met een hypotheek verstrekker of bank waarbij u de lening langdurig aangaat;
  • u kunt maximaal 104% van de marktwaarde van de woning lenen bij een hypotheek verstrekker exclusief 2% overdrachts belasting;
  • de hypotheek sluit u af tegen een rentestand voor 10 jaar en dus heeft u maandelijks stabiele onkosten;
  •  heeft u de hypotheek kunnen regelen dan dient de overdracht van het eigenaarschap bij de notaris geregeld worden.

Oversluiten van uw oude hypotheek

Om een hypotheek over te sluiten – omdat de rente termijn is afgelopen of u wilt profiteren van een gunstigere rente stand – kunt u daartoe handig de 10 jaar rente stand vergelijken. Met het oversluiten van een hypotheek lening wordt de lening afsloten bij een concurrent met een meer gunstige 10 jaar rente stand. Het oversluiten van de hypotheek kan dan ook gunstig voor u uitpakken. Indien u een verzekerings polis naast de hypotheek lening heeft lopen om kapitaal op te bouwen, laat u die verzekerings polis ongewijzigd omdat u dan geen contract breuk pleegt. Zodoende kunt u profiteren van kapitaal opbouw voor de aflossing en geniet u van de lage 10 jaar rente stand.

Veilig langdurige rente

Aan variabele rente of rente standen bij hypotheken afgesloten voor de korte termijn, houden een risico in. Bij variabele rente is het onzeker hoeveel u uit eindelijk moet gaan betalen waarnaast de keuze voor een korte looptijd betekent dat de u snel weer extra onkosten moet maken om een nieuwe hypotheek aanbieder te vinden. Daarbij loopt u eveneens het risico om dan een hogere rente te moeten betalen. Wees verstandig en sluit een hypotheek lening tegen een gunstige rente stand af voor een looptijd van 10 jaar. Dan weet u zeker wat u per maand moet betalen zonder daarbij risico’s te lopen. Profiteer nu en vergelijk de hypotheek rente met 10 jaar looptijd van meerdere aanbieders.