Actuele hypotheekrente

Belangrijk bij huizen verkoop

Wie een huis koopt krijgt ermee te maken: de hypotheekrente. Het zijn de kosten voor het lenen van geld van de bank. Deze rente varieert over de tijd. Hoe harder de bank het geld nodig heeft, hoe hoger te rente zal zijn. In economische laag conjunctuur is de rente laag. In tijden van flinke economische groei ligt deze rente hoger. Het is wel eens voorgekomen dat de hypotheekrente op 10% lag. Dat is in deze tijden ondenkbaar. Als u geld wilt besparen is het dus interessant om een hypotheek af te sluiten om het moment dat de rente laag ligt. Dus komt voor in economisch wat mindere tijden.

Actuele hypotheek rente

De actuele hypotheek rente ligt op dit moment op ongeveer 5%. Als starter zit je daarbij meestal zelfs nog boven en wel op 5.8%. Wanneer je een tweede hypotheek afsluit kan het zijn dat je een korting krijgt. In dat geval zal je dus nog lager kunnen gaan zitten qua percentage. Ook is het zo dat het afsluiten van een hypotheek, niet bij elke bank dezelfde voordelen oplevert.

Het is zo dat soms Rabo-banken, rijker zijn dan andere banken. Dit kan betekenen dat u bij de ene Rabobank, een betere hypotheek kan krijgen dan bij de andere Rabobank. Praat u vooral eens met vrienden en kennissen om u heen. Het is namelijk algemeen bekend dat sommige Rabobanken een stuk rijker zijn dan andere vestigingen.

Actuele rente

De actuele rente hangt nauw samen met de Euribor rente. Dit is de rente waar tegen banken onderling tegen elkaar lenen. Als u dus een inschatting wilt maken van of het verstandig is nu te gaan lenen, doet u er goed aan de grafiek van Euribor erbij te halen. Op basis van deze informatie en u toekomst verwachtingen mbt. de economie, kan u bepalen of het verstandig is nu te gaan lenen of niet. Verwacht u dat de hypotheek rente nog verder gaat dalen? Wacht dan vooral nog even met afsluiten!

Vergelijken hypotheken

Niet elk hypotheekproduct is even voordelig. Daarbij is uw persoonlijk situatie ook van groot belang. Niet elk product is voor uw situatie even interessant. Het is dan ook niet voor niets dat er in Nederland adviseurs zijn die u kunnen helpen met het bepalen van de beste financiele oplossing voor uw situatie. Daarbij zijn de volgende factoren van belang: de looptijd, de aflossing, de rente en de kosten van de provisie. Op basis van deze gegevens kan u mee-vergelijken. Laat u ook niet zomaar de eerste de beste hypotheek oplossing aansmeren door een hypotheek adviseur. Laat u adviseren door meerdere hypotheekadviseurs en speel deze tegen elkaar uit.

Medewerker korting

Wist u dat medewerkers van banken een extra korting krijgen op hun hypotheek. Dit voordeel kan op jaarbasis nogal flink oplopen tot duizenden euro's. Wilt u ook gebruik maken van dit extra voordeel? Misschien is het dan toch nog te overwegen om te gaan werken bij een bank.