Banksparen gouden handdruk

Banksparen gouden handdruk

Wordt u ontslagen en ontvangt u een ontslagvergoeding, dan kunt u die gouden handdruk goed in banksparen stoppen. Met banksparen profiteert u namelijk optimaal van alle fiscale voordelen die bij deze vorm van sparen van toepassing zijn. Zodoende kunt u een gouden handdruk bewaren totdat u met (pre)pensioen gaat, waarbij u naast de besparing op belastingen eveneens aan sterke kapitaal aanwas doet. Met de tijd groeit uw kapitaal aan totdat u het opgebouwde kapitaal in maandelijkse termijnen verspreid over meerdere jaren wilt laten uitbetalen. Daardoor heeft u later een extra zakcentje om te gebruiken waarvoor u maar wilt! Om ook uw gouden handdruk veilig te stellen middels kapitaal aanwas via het banksparen.

Hoe werkt banksparen

U wordt ontslagen en krijgt een gouden handdruk mee. Zou dat bedrag direct op uw betaalrekening worden gestort dan betaalt u veelal de hoofdprijs omdat u tot op 52% belasting over de gouden handdruk moet afdragen aan de belasting. Dat is zonde van het geld, en daar kunt u nu met banksparen verstandig mee om gaan. De gouden handdruk wordt in een geblokkeerde spaarrekening gestort, zodat het in principe door de fiscus niet als inkomen wordt geschouwd. Over de gouden handdruk betaalt u geen belasting, en dus kunt u direct tot op 52% belasting afdracht besparen. Daarnaast geldt dat u over de rente op rente binnen het banksparen eveneens geen belasting hoeft te betalen. Met banksparen kunt u dus snel en gemakkelijk een aardig kapitaal opbouwen middels inleg van uw gouden handdruk.

Wanneer banksparen

Het banksparen is in het verleden door de banken in samenspraak met de fiscus als tegenhanger van de lijfrente polis ontwikkeld om zo de burger een veilige manier van banksparen aan te bieden waarbij de doorberekende kosten nihil zijn. U kunt dus veilig uw gouden handdruk storten in een banksparen rekening. Krijgt u geen gouden handdruk, dan kunt u eveneens genieten van banksparen. U kunt overwegen om maandelijks een deel van uw bruto inkomen automatisch in te leggen in een banksparen rekening zodat u geleidelijk aan kapitaal opbouwt en toch profiteert van alle fiscale voordelen. Zodoende kan iedereen in principe op een gemakkelijke manier toch een aardig kapitaal opbouwen voor later.

Deposito garantie stelsel

Sinds de banken crisis staat De Nederlandse Bank conform het deposito garantie stelsel garant voor 100.000 euro voor elk uitstaand gespaard bedrag bij een in Nederland gevestigde bank. Daardoor bent u altijd ervan verzekerd dat u uw zuur verdiende centen en gouden handdruk terug krijgt. Geen zorgen dus en dat is mooi meegenomen. Met banksparen kunt u optimaal fiscaal sparen waarnaast u geen enkel risico loopt. Heeft u echter een bedrag van meer dan de dekkingsgraad van het deposito garantie stelsel bijeen gespaard, danwel krijgt u een gouden handdruk van meer dan dat bedrag dan is het verstandig om bij meerdere banken een storting in een geblokkeerde banksparen rekening te doen.

Banksparen als potje voor later!

Met banksparen kan iedereen op een handige manier kapitaal opbouwen, zodat uw gouden handdruk is veilig gesteld voor later. Zodra u de pensioengerechtigde leeftijd heeft bereikt dan kunt u het kapitaal in maandelijkse termijnen uitgekeerd krijgen over een periode van vijf tot tien jaar. Omdat gepensioneerden een veel lagere belasting tarief betalen, kunt u dan nog een keer optimaal profiteren van de fiscale regels. Over het uitgekeerde bedrag betaalt u slechts 24.05% en dat is dus mooi meegenomen. Banksparen geeft u op een handige manier door optimaal gebruik te maken van fiscale regels een mooi spaar potje voor later.