Banksparen pensioen

Banksparen pensioen

Veilig, risicoloos en praktisch fiscaal onbelast kapitaal laten aangroeien voor je pensioen doe je met banksparen. Tegenwoordig biedt het beleggen in aandelen of de inleg in groeifondsen bij een verzekeringsmaatschappij geen soelaas meer. De mooie tijden zijn over en achterhaald, en u doet er verstandig aan om uw hard verdiende geld niet in dergelijke constructies te steken. Wat kunt u dan beter wel doen! Het antwoord wordt gevonden in Banksparen! Banksparen is door de banken in samenspraak met de belastingdienst ontwikkeld tot een betrouwbare en risicoloze manier van sparen waarbij u optimaal gebruik kunt maken van de fiscale regels. Hiernaast wordt het opgebouwde kapitaal door De Nederlandse Bank gegarandeerd. Een veiligere manier om aan kapitaal werving te doen is er dan ook niet. Banksparen heeft de toekomst, en iedereen met inkomen kan daarvan optimaal profiteren. Hoe werkt dat banksparen dan?

Hoe werkt banksparen?

Bij banksparen wordt inkomen, een gouden handdruk of ontslagvergoeding fiscaal onbelast door de werkgever op uw geblokkeerde banksparen rekening gestort zonder dat uw gewone betaalrekening wordt gepasseerd. Dit is belangrijk aangezien anders het gestorte bedrag als inkomen wordt gezien en dus wel belast dient te worden. Door het op uw geblokkeerde rekening te storten – dit is vereist voor de belastingdienst – wordt dit kapitaal niet als inkomen gezien. U kunt er nu namelijk nog niet van profiteren. Met de tijd zal dit kapitaal groeien. U kunt namelijk per maand een bedrag van uw bruto loon eveneens in de banksparen rekening storten. Daarnaast groeit het kapitaal door de maandelijkse rente over het bedrag. Heeft u dan ook vragen omtrent banksparen en hoe dit geschikt is voor u, neem dan contact met ons op.

Fiscaal voordeel tijdens banksparen

Heeft u een gouden handdruk en u laat deze rechtstreeks storten in de geblokkeerde banksparen rekening dan voorkomt u dat u over dat bedrag de hoofdprijs moet betalen. Hoge bedragen worden als snel tot op 52% fiscaal belast. Laat u dat bedrag dus storten in een banksparen rekening bespaart u direct dat bedrag. Over de jaren betekent dit dus een relatief hoog rendement op uw bedrag waarnaast tevens per jaar via de rente het kapitaal extra aanwast. Let wel, deze rente is eveneens fiscaal vrijgesteld. Zo profiteert u maximaal van de belastingregels in Nederland en kunt u op een veilige manier sparen voor een aanvulling op uw pensioen.

Fiscaal voordeel uitkeren banksparen

Zodra u de pensioen gerechtigde leeftijd heeft bereikt dan komt het banksparen tot uitkering. Uiteraard laat u dit niet in één keer uitkeren aangezien u dan alsnog een hoog fiscaal bedrag moet afstaan. U laat het beter gespreid uit betalen over zeg vijf of tien jaar, waarmee u dan een mooie aanvulling heeft op uw AOW en uw geregelde pensioen. In belastingschaal 2 betaalt u over dat uitgekeerde bedrag slechts 24.05%. Dit is het voordeel wanneer u de pensioen gerechtigde leeftijd heeft bereikt. Laat u dan ook goed adviseren omtrent hoeveel u per maand laat uitkeren ter aanvulling op uw pensioen. In de eerste vijf tot tien jaar van uw pensioen komt het namelijk goed uit aangezien u dan nog het meest actief bent en erop uittrekt. Ook kunt u zo een extraatje geven aan uw “klein”kinderen. Hiernaast bestaat de mogelijkheid dat u slechts een deel laat uitkeren terwijl het overige wordt bewaard voor de nabestaanden. Opties te over. Laat u dan ook uitvoerig informeren omtrent welke optie het beste past bij uw omstandigheden.

Veilig en risicoloos banksparen

Het banksparen biedt een gegarandeerde manier van risicoloos en veilig sparen voor u pensioen. Uw kapitaal kan namelijk alleen maar groeien omdat u continu maandelijks een brutobedrag erin stort en u door de bank eveneens rente op rente vergoed krijgt. Deze rente is hoger dan de gewoonlijke rente omdat u deze banksparen rekening voor de zeer lange termijn gaat gebruiken. Het opgebouwde bedrag is daarbij tevens gegarandeerd door de Nederlandse Bank. Vanwege het deposito garantiestelsel spaartegoeden garandeert DNB elk spaartegoed tot op 100.000 euro bij elk in Nederland gevestigde bank. Er kan dus feitelijk niets gebeuren met uw kapitaal, het kan slechts groeien. Laat u uitgebreid informeren indien u verwacht meer dan 100.000 euro te sparen. Het kan dan verstandig zijn om bij een tweede bank met een aparte bankvergunning verder te sparen, danwel mogelijk een eventuele gouden handdruk bij een tweede bank met aparte bankvergunning onder te brengen. Heeft u verder dan ook vragen omtrent hoe u het beste voor uw pensioen kunt sparen, schakel onze banksparen specialisten in.