Eenvoudig consumptief krediet afsluiten

Geld lenen zonder eigen woning kan echt

Wilt u ook makkelijk geld lenen? Geld lenen is zeer populair. Er zijn verschillende mogelijkheden om snel en makkelijk geld te lenen. Een bekende manier van geld lenen is middels het vestigen van een hypotheek op uw woning. De woning moet wel uw eigendom zijn. Het is dus niet mogelijk hypotheek te vestigen op uw huurwoning. In de regel bent u immers geen eigenaar van uw huurwoning. Een woning die niet in uw bezit is kan u niet bezwaren met hypotheek. Kan u geen hypotheek vertrekken als onderpand? En wilt u toch geld lenen? Geen probleem! Het is lang niet altijd nodig dat u een huis of woning als onderpand geeft.

U kan ook een auto, boot of caravan als onderpand geven. De caravan dient dan als onderpand (ook wel zekerheid genoemd) voor de verstrekker van het geleende geld. indien u niet aan uw financiele verplichtingen kan voldoen mag de bank of financier het onderpand verkopen. Door het onderpand te verkopen krijgt de vertrekker van het kapitaal alsnog zijn geld.

Voorkom dat u de ene lening aflost met de andere lening

Let op: Zorg ervoor dat het de bankrekening die u op geeft voor de aangevraagde lening niet 'rood' staat. Rood staan is een andere benaming voor een 'negatief saldo'. Bij een negatief saldo leent u geld van de bank. Indien u meer rood staat dan afgesproken met de bank, kan u waarschijnlijk niet meer pinnen. U hebt immers meer geld opgenomen van uw bankrekening dan was afgesproken. De bank wil eerst met u om de tafel voor de volgende afspraken:

  • aanzuivering negatief saldo
  • aanvullend zekerheid voor de bank.

Aanzuiveren negatief banksaldo

Het aanzuiveren van uw negatieve banksaldo betekent dat u het geleende geld terug betaalt. Sommige banken eisen dat je in een bepaalde periode tenminste 1 dag een positief banksaldo hebt. Al bedraagt dat positieve banksaldo slechts 1 euro. Veel banken hanteren een termijn van drie maanden waarin u dus echt een dag niet-rood mag staan.

Aanvullend zekerheid

Het is ook mogelijk dat u het geleende geld niet terug betaalt. U kan ook besluiten om andere vormen van zekerheid te geven aan de bank. Wist u dat het voor de bank aantrekkelijk is indien u uw salaris of uitkering op uw bankrekening laat storten? Dat is een vorm van zekerheid die de bank graag accepteert in ruil voor uw 'rood staan'.

Geld lenen kost geld

Houdt er rekening mee dat geld lenen geld kost. Wist u dat het wettelijk maximale rentepercentage 16% bedraagt (peildatum augustus 2011. Bron Autoriteit Financiele markten). Bij de Autoriteit Financiele markten kan u een klacht indienen indien uw rentepercentage hoger is dan het wettelijke maximum. U kan slechts klagen over officiële instellingen zoals banken en kredietverstrekkers. Indien u onderhands bij vrienden geld leent is het lastiger om bij de AFM te klagen.