Goedkoopste hypotheek

Makkelijk woningaankoop met goedkoopste hypotheek

Wilt u de goedkoopste hypotheek krijgen? Dat proces begint al bij de eerste onderhandeling! Door strategisch te bieden kun je behoorlijk op de aankoopprijs besparen, zodat de hoogte van de hypotheek ook wordt beperkt. Het is het beginpunt voor een gunstige hypotheek. Zorg ervoor dat jezelf of mogelijk via een tussen persoon een goed concreet bod doet waardoor de woning verkoper wel tot ver onder de vraagprijs moet gaan. Let wel tijdens economisch minder gunstige tijden kun je een woning zeker tegen een zeer scherpe prijs krijgen. Het kan zijn dat men mogelijk wel moet verkopen. Hoe kun je verder via handige tips de goedkoopste hypotheek verkrijgen?

Hypotheekrenteaftrek goedkoopste hypotheek

Om de goedkoopste hypotheek te verkrijgen is het mogelijk interessant om van de overheidsregeling aangaande de hypotheekrenteaftrek gebruikt te maken. Daartoe moet men de goedkoopste hypotheek afsluiten door verplicht gedurende de looptijd op de schuld af te lossen. Na looptijd mag er geen hypotheekschuld meer over zijn. Het houdt in dat er via de volgende twee hypotheekvormen moet worden afgelost:

  • lineaire hypotheek waarbij iedere maand een vergelijkbaar deel wordt afgelost;
  • annuïtaire hypotheek waarbij de kosten gelijk blijven echter het aandeel aflossing van relatief klein naar relatief groot verschuift.

Profiteer van de hypotheekrenteaftrek zodat je een deel van de kosten terug krijgt. Daarmee druk je de feitelijke hypotheekkosten doordat de overheid mee betaalt.

Rentevergelijk banken belangrijk

Een lage rente is het uitgangspunt voor de goedkoopste hypotheek. De rente bepaalt hoeveel je kunt lenen en het zorgt ervoor hoeveel je per maand aan onkosten hebt. Start altijd bij het zorgvuldig in kaart brengen van leen opties zodat je een scherpe rente moet betalen. Bespaar ook direct door op een handige manier online gevraagde rente vergoedingen te vergelijken. Zorg er ook voor dat je rekening houdt met de voorwaarden van de Nationale Hypotheek Garantie zodat je bij problemen niet duurder uit bent.

Beperk hoeveel geld te lenen

Een belangrijk onderdeel van de goedkoopste hypotheek is de hoogte van de hypotheek lening. Des te duurder je wilt wonen des te meer onkosten heb je logischerwijs. Je doet er goed aan om een woning te kopen als de woningmarkt het niet zo goed doet. En dan specifiek het moment waarbij de prijzen van woningen zo ongeveer op het minimum liggen. Op die manier kun je door op het juiste moment een goed bod te doen een zeer gunstige verkoop prijs bedingen zodat jij de goedkoopste hypotheek verkrijgt.

Kosten besparen door zelf regelen

De kosten om een hypotheek af te sluiten kunnen behoorlijk oplopen. Men moet rekening houden met kosten voor iedere partij welke betrokken wordt bij de aanschaf van de woning. Toch kun je daarop besparen door zoveel als mogelijk zelf de handen uit de mouw te steken. Door effectief jezelf bezig te houden met de aankoop van de woning kun je kosten drukken. Vergelijk de kosten van taxateurs en notarissen omdat je hen sowieso nodig hebt. Profiteer van het internet zodat je de meest gunstige diensten aanbieder verkiest. Overweeg ook om meer zelf binnen de hypotheek handelingen te doen zodat je de goedkoopste hypotheek krijgt door besparing.