Hypotheekrente abn amro

U zoekt een hypotheek bij de ABN AMRO?
De meeste mensen die een woning willen kopen zullen hiervoor gebruik maken van de hypotheek. Een hypotheek is een lening die wordt afgesloten voor de aanschaf voor een huis. De hypotheek is een van de vele financiele producten waarvoor men bij de ABN AMRO terecht kan.

Bij de ABN AMRO kunt u terecht voor meerdere hypotheekvormen en samen met de financiele adviseurs van de ABN AMRO vindt u altijd een hypotheek die bij u past. Dit kan ook een combinatie zijn van verschillende hypotheken. U kunt bij de ABN AMRO ook terecht voor een vrijblijvend hypotheekadvies.

De hypotheekrente

De hypotheekrente is de rente die u dient te betalen over de hypotheek. Bij elke hypotheek die u afsluit bij welke aanbieder dan ook zult u te maken krijgen met de hypotheekrente. Samen met de eventuele aflossing van de hypotheek bepaalt de hypotheekrente tevens de maandlasten van de hypotheek. De hypotheekrente van een hypotheek hangt vaak af van meerdere factoren zoals bijvoorbeeld:

  • De aflosvorm van de hypotheek
  • Het soort onderpand
  • De looptijd van de hypotheek
  • De heersende rente

Verschillende rentevormen

Bij de ABN AMRO kunt u kiezen uit verschillende rentevormen. Zo kunt u bijvoorbeeld kiezen tussen een vaste hypotheekrente en een variabale hypotheekrente. Beide vormen van hypotheekrente hebben zijn voordelen en nadelen waarover u hieronder meer kunt lezen. Welke rentevorm het beste aansluit bij uw persoonlijke wensen kunt u het beste overleggen met een van de financiele adviseurs van de ABN AMRO.

Vaste hypotheekrente

Met een vaste hypotheekrente legt u de hypotheekrente voor een lange tijd vast. Zo kunt u bijvoorbeeld uw hypotheekrente vastleggen voor 10 jaar. Het voordeel hiervan is dat uw hypotheekrente niet omhoog zal gaan wanneer de heersende hypotheekrente omhoog gaat. Ook heeft u geen problemen met varierende maandlasten zodat u te allen tijde zekerheid heeft over de hoogte van uw maandlasten van uw hypotheek. U kunt uw hypotheekrente ook minder dan 10 jaar vastleggen wanneer u 10 jaar te lang vindt.

Variabele hypotheekrente

De andere vorm van hypotheekrente waarvan vaak gebruik wordt gemaakt is de variabele hypotheekrente. Met een variabele hypotheekrente past de rente zich aan aan de hypotheekrente die heerst. Mocht deze hypotheekrente dus dalen dan zal ook uw hypotheekrente dalen en hoeft u dus minder te betalen. Het nadeel van een variabele hypotheekrente is natuurlijk dat uw maandlasten ontzettend kunnen varieren. Dit kan in perioden van een krappe financiele situatie nog wel eens voor problemen zorgen.