Hypotheekrente rabobank

Een hypotheek bij de Rabobank

Voor een hypotheek kunt u bij de Rabobank terecht. De hypotheek is een van de vele financiele producten waar de Rabobank zich mee bezig houdt. Ze zijn naar eigen zeggen dan ook een van de grootste aanbieders van hypotheken in Nederland met zo'n 1 miljoen klanten.

U kunt bij de Rabobank overigens terecht voor meerdere vormen van de hypotheek. Zo kunnen ze u naast de traditionele hypotheek ook de volgende hypotheken aanbieden:

  • Aflossingsvrije hypotheek
  • Spaarhypotheek
  • Beleggingshypotheek
  • Annuiteiten hypotheek

De hypotheekrente bij de Rabobank

Bij het afsluiten van een hypotheek krijgt u altijd te maken met hypotheekrente. Hypotheekrente is de rente die u dient te betalen over een hypotheek. Ook bij de Rabobank krijgt u hiermee te maken. De hypotheekrente bij de Rabobank wordt beschouwd als maatwerk net als de hypotheken van de Rabobank. Dit houdt in dat ze kijken naar de wensen van de consument en op basis hiervan een hypotheek overeenkomen. Hiermee krijgt u dus ook een rentetarief dat goed past bij deze hypotheek.

Verschillende rentevormen bij de Rabobank

U heeft bij de Rabobank de keuze uit verschillende rentevormen wanneer het gaat om de hypotheekrente. De verschillen tussen deze rentevormen zit hem in de manier waarop ze de marktrente volgen. Naast de marktrente zit er ook een verschil in de periode dat deze hypotheekrente vast staat. Bij de Rabobank wordt de hypotheekrente altijd toegespitst op uw persoonlijke situatie en daarmee kunnen ze altijd het scherpste rentetarief aanbieden. We zullen hieronder de verschillende rentevormen nog even kort behandelen.

Variabele hypotheekrente bij de Rabobank

Wanneer u kiest voor een variabele hypotheekrente dan zal de hypotheekrente continu veranderen. Deze past zich in dit geval namelijk constant aan aan de huidige marktrente. Wanneer de marktrente dus daalt dan zal de hypotheekrente ook gaan dalen. Het voordeel hiervan kan zijn dat u minder gaat betalen wanneer de marktrente daalt. Een nadeel van variabele marktrente is echter dat uw maandlasten niet constant zijn en dat u eigenlijk nooit precies weet waar u aan toe bent. Dit kan in perioden waar u niet veel te besteden heeft voor problemen zorgen wanneer de rente stijgt.

Vaste hypotheekrente bij de Rabobank

Met een vaste hypotheekrente weet u altijd waar u aan toe bent. U komt hierbij een hypotheekrente overeen bij het afsluiten van de hypotheek en deze zal gedurende de volledige looptijd hetzelfde zijn. Wanneer de marktrente dus zal stijgen ondervindt u daar geen enkele last vast aangezien uw rentepercentage gelijk blijft. Je hebt hiermee dus een grote zekerheid aangezien je precies weet wat je maandlasten zijn.