Hypotheekrente sns bank

Een hypotheek bij de SNS bank

De SNS bank is een Nederlandse bank waar u terecht kunt voor financiele producten zoals een lening of een hypotheek. Hier zullen we aandacht besteden aan de hypotheken van de SNS bank en natuurlijk ook de bijbehorende hypotheekrente die men moet betalen bij de SNS bank.

Bij de SNS bank kunt u terecht voor verschillende hypotheekvormen. U zult daarom altijd een hypotheek kunnen vinden die goed aansluit bij uw persoonlijke wensen. Ook kunt u bij de SNS bank terecht voor het oversluiten van een hypotheek wat u een hoop voordeel op kan leveren.

De hypotheekrente van de SNS bank

Wanneer u een hypotheek afsluit bij de SNS bank dan zult u uiteraard te maken krijgen met de hypotheekrente. De hypotheekrente is de rente die u dient te betalen over uw hypotheek. De hypotheekrente is een belangrijke variabele die de huizenprijs rechtstreeks beinvloedt omdat de hypotheekrente een groot onderdeel is van de maandlasten van een hypotheek. Bij de SNS bank besteden ze veel aandacht aan de hypotheekrente en kijken ze samen met u naar een goede hypotheek met bijbehorende hyoptheekrente.

De rentevaste periodes bij de SNS bank

De rentevaste periode is de periode waarin u het rentepercentage dat u dient te betalen over uw hypotheek vastlegt. Dit houdt in dat het rentepercentage niet zal stijgen of dalen, ongeacht wat de marktrente doet. Wanneer de marktrente dus stijgt heeft u hier geen last van en dat kan erg prettig zijn. U kunt de lengte van deze periode met uw bank afspreken en vaak kunt u kiezen uit verschillende rentevaste periodes. De grote voordeel van een rentevaste periode is de zekerheid die u heeft qua maandlasten.

Vaste en variabele rente

Bij het afsluiten van een hypotheek kunt u vaak kiezen tussen een vaste en een variabele rente. Bij een variabele rente staat uw hypotheekrente niet vast en zal deze zich aanpassen aan de heersende marktrente. Dit zorgt dus voor fluctuaties en voor varierende maandlasten, hetgeen onprettig kan zijn. Maar het zorgt ook voor een lagere hypotheekrente wanneer de marktrente daalt. Bij een vaste rente heeft u hier geen profijt van maar anderzijds ondervindt u ook geen nadelen bij het stijgen van de marktrente.

Verschillende aflossingsvormen

Bij de SNS bank heeft u de keuze uit verschillende aflossingsvormen wanneer het gaat om het aflossen van uw hypotheek. Elke aflossingsvorm heeft voordelen en nadelen die afhangen van uw persoonlijke wensen. Bij de SNS bank kunt u kiezen uit de volgende aflossingsvormen:

  • Aflossingsvrije hypotheek
  • Beleggingshypotheek
  • Annuiteitenhypotheek
  • Spaarrekening hypotheek