Laagste rente

Hoe krijg ik de laagste rente

Een lage rente betalen over een lening of hypotheek, is voor vele mensen een van de belangrijkste zaken. Verzamel daarom voordat u een lening of hypotheek afsluit, die informatie die nodig is om ook werkelijk met een laag rente tarief te maken te krijgen. Allereerst is de vorm van de hypotheek of lening van groot belang.

Er zijn namelijk tal van hypotheekvormen, waarbij de rente tarieven behoorlijk verschillen. Weet bijvoorbeeld hoeveel risico u bereidt bent om te nemen. Het risico is namelijk een belangrijke factor bij de hoogte van de rente die u betaald. Veel risico betekent vaak minder lasten, dus lagere rente. De keerzijde van de medaille is dan echter de kans op kapitaalverlies wanneer u pech heeft.

Neemt u dus een stabiele hypotheek, waarvan u zeker weet wat er wordt afgelost en/of uiteindelijk uitgekeerd, dan betaald u iets meer rente per maand, maar heeft u zekerheid. Een ander middel zodat er een lager rente tarief wordt gehanteerd is de rentevast periode van de hypotheek. Bij een korte periode betaalt u een veel lagere rente dan bij een langere rentevast periode.

Waar houd ik rekening mee

Uiteraard verkondigen tal van geldverstrekkers dagelijks de laagste rente tarieven te hanteren, maar is dat ook werkelijk zo. Kijk voordat u om de lage rente verder gaat met een geldverstrekker of die lage rente op de lange termijn ook zo aantrekkelijk blijkt. Met andere woorden, zorg ervoor dat u geen appels met peren gaat vergelijken. Kijk dus ook in de toekomst en houdt rekening met uw kansen op de langere termijn. Nu de laagste rente afsluiten voor een periode van 2 jaar en daardoor een duurder huis kunnen kopen is niet verstandig. Dit is namelijk de reden, waardoor er vooral in nieuwbouw wijken na korte periodes al veel huizen te koop staan. Is de rente nu bijvoorbeeld 5% en na twee jaar 8%, dan kunt u wel uitrekenen hoeveel extra kosten u per maand gaat krijgen op bijvoorbeeld een woning van 300.000 euro. Houdt rekening met later en besef dat nu die ene procent meer, straks uw voordeel kan zijn.

Het voordeel van lage rente

Een lage rente betalen, betekend lagere maandlasten. Hierdoor zijn de spaarmogelijkheden groter en geldzorgen verder weg. Heeft u eenmaal een woning gekocht tegen gunstige rente tarieven, dan kunt u in die woning ook nog onbezorgd genieten van het leven. Ruim boodschappen doen, allerlei gezellige uitjes en luxe vakanties behoren dan tot de mogelijkheden. De voordelen van een lager rente zijn dus van grote invloed op uw dagelijkse leven en uw geluk.

Vergelijk voor u beslist

Het beste advies voordat u een hypotheek afsluit is: VERGELIJKEN. Door namelijk veel tijd te besteden aan het vergelijken van diverse hypotheekverstrekkers en hypotheekvormen, komt u erachter wat er zoal te koop is in hypotheekland. Uiteraard is voorlichting bij de Hypotheker tevens een goede optie, maar met de online mogelijkheden van tegenwoordig, bent u in een mum van tijd stukken wijzer.

Let goed op de voorwaarden

Vooral de voorwaarden bij de zoektocht naar de juiste hypotheek met bijbehorende rente, zijn van groot belang. Vaak worden niet alle voorwaarden genoemd en groot uitgemeten. Heeft u een aanbod van een hypotheek liggen, laat deze dan door een onafhankelijk adviseur onder de loep nemen, zodat u later geen extra zorgen om de niet gelezen voorwaarden krijgt.