Notaris tarieven

Vergelijk notaris tarieven bij u in de buurt om voor uw akten de beste prijs kwaliteit verhouding te verkrijgen. Voor het opmaken van een akte waarmee rechts verbintenissen worden gecreëerd dient u gewoonlijk als burger naar de notaris te gaan. De notaris is bevoegd om rechts geldelijke en officiële akten op te stellen waarmee bijvoorbeeld het eigenaarschap van een woning wordt overgedragen als een woning is verkocht. De notaris handelt daarbij dan ook alle officiële handelingen mee af. Het is echter de vraag hoeveel een notaris zelf moet gaan kosten. Om dat inzichtelijk te maken kunt u nu met een notaris vergelijk de meeste gunstige notaris bij u in de buurt vinden.

Overdracht en hypotheek

U heeft een woning op het oog en een bod gedaan. Na onderling overleg komt het tussen de kopende en verkopende partij tot overeenstemmig en dus wordt het pand overgenomen voor een bepaalde verkoop prijs.

  • Daartoe wordt een overdrachts akte opgesteld waar het eigenaarschap van het pand wordt overgedragen zodra de financiële handelingen door de notaris zijn verricht;
  • Daarnaast wordt een hypotheek akte opgesteld waarin staat beschreven hoe de financiën behorende bij de aankoop van de woning zijn geregeld. Ook daarin worden de door de notaris gemaakte kosten opgenomen.

Beide facetten voor de aankoop van een woning worden door de notaris geregeld aangezien de notaris daartoe bevoegd is. Na overdracht worden de gegevens naar de juiste overheids instanties verstuurd.

Notarissen be-concurreren elkaar

Een voordeel dat notarissen gebruik maken van een vergelijkings site is dat de tarieven helder en duidelijk zijn. Ook notarissen moeten zich verantwoorden voor hoeveel de notaris kost. Dit is ook wel zo handig omdat daarmee de notaris moet gaan concurreren met andere notarissen en dit heeft een positieve werking op de kosten in rekening gebracht door de notaris. Om meer werk naar zich toe te halen laat de notaris zijn prijs dalen opdat binnen het vergelijk van notaris kosten per akte type de meeste prijsbewuste notaris duidelijk wordt. Door concurrentie kunt u dus als woning koper profiteren van de lagere notaris kosten. En dat bespaart dan ook weer op de totale hypotheek kosten.

Notaris keurmerk

De notaris heeft een gedegen opleiding als notaris gehad en is daarna wordt de notaris officieel beëdigd. Om ervan verzekerd te zijn dat u te maken heeft met een legitieme notaris, dient de notaris aangesloten te zijn bij de Koninklijke Notariële Beroepsorganisatie. Zodoende weet u dat u kwaliteit aangaande het notarisrecht in huis haalt. Middels het vergelijk van kosten voor notarissen kunt u daarmee een goede notaris vinden echter blijven de kosten beperkt. Let wel de kosten van de notaris mogen nooit meer worden dan het maximaal gestelde in de notariswet. Zodoende worden de belangen van de gebruiker van de notaris beschermd.

Klanten mening over notaris

Ook is het van belang dat u als consument op een gedegen manier geholpen wordt en op een nette manier behandeld. Daartoe kunt u veelal aanvullende informatie vinden van door de notaris reeds geholpen klanten. Zodoende kan aan het prijs kaartje een feitelijke beoordeling van de notaris worden verkregen juist gegeven door de consument zelf. Daarmee wordt een stukje kwaliteits verwachting ingebouwd in verhouding tot de vergeleken notaris prijzen.