Rood staan

Tips bij rood staan

Soms kan het erg handig zijn als u even wat extra geld ter beschikking heeft. Misschien is uw auto kapot gegaan, heeft u een rekening liggen die nog betaald moet worden of u wilt gewoon even iets leuks gaan doen. Er zijn duizenden redenen te bedenken waarom we even wat extra geld nodig kunnen hebben. In sommige situaties heeft u zelf het geld niet ter beschikking maar zou het wel erg handig zijn om geld ter beschikking te hebben. Als dit de situatie is dan kunt u geld van de bank lenen en met uw bankrekening in het rood te staan.

Rood staan is geld lenen

Als u in het rood gaat met uw bankrekening dan leent u geld van uw bank. Veel mensen vergeten dat het een lening is die ze hebben bij de bank als we onder het 0 saldo gaan op onze bankrekening. U dient over het bedrag wat u in het rood staat ook rente af te dragen aan uw bank. Uw bank zal het bedrag van de rente zelf in mindering brengen van uw bankrekeningsaldo. Het is dus belangrijk dat u het geld zo snel als mogelijk terug op uw rekening stort als u in het rood staat. Voorkom dat u veel geld kwijt bent aan rente en zorg er voor dat u snel weer uit de rode cijfers komt met uw bankrekening. De rente over het bedrag dat u rood staat bedraagt 8% tot 15% per jaar afhankelijk van uw bank. Bij de meeste banken wordt het bedrag van de rente maandelijks in mindering gebracht van uw saldo. De hoogte van de rente die u moet bepalen wordt door uw bank bepaald, uw bank houdt met het bepalen van de rente rekening met het maximale bedrag dat u in het rood kunt staan. Zorg er voor dat u niet structureel in het rood staat met uw rekening, gebruik het alleen als u het echt nodig heeft. Als u constant in het rood staat zal uw banksaldo verder en verder omlaag zakken door de rente. U bent geld uit aan het geven wat u niet heeft en dit loopt uiteindelijk uit op een grotere en grotere schuld bij uw bank.

Rekening openen

Als u een rekening wilt openen waar u mee in het rood kunt staan doe dan altijd voldoende informatie op over de voorwaarden en condities van uw bankrekening. Banken zijn ook gewoon commerciële bedrijven die het oog op wint hebben, doe dus goed onderzoek naar de verschillende banken en de tarieven die ze rekenen. Het kan u soms enkele procenten schelen om bij een andere bank uw krediet te nemen. Ook staan er altijd veel extra condities en voorwaarden in het contract dat u moet tekenen bij de bank. Als u een rekening gaat afsluiten zorg er dan altijd voor dat u alles goed heeft doorgelezen. Zet uw handtekening alleen onder dingen die u volledig heeft gelezen en wat u ook volledig begrijpt. Als u iets niet begrijpt vraag dan gerust naar uitleg zodat u niet met vragen blijft zitten.